Bejelentkezés

 

Mobil Alkalmazás

Jelenlegi hely

Címlap » Rólunk

A HÓDMEZŐVÁSÁRHELYI KERESKEDELMI ÉS VENDÉGLÁTÓIPARI SZAKKÖZÉPISKOLA GASTRO-KER ALAPÍTVÁNYA

  

 Küldetésünk

  A Gastro-Ker Alapítvány 1995-ben jött létre. Az alapítók szándéka az volt, hogy Hódmezővásárhely és térségének kereskedelmi és vendéglátóipari képzésben tanuló hátrányos helyzetű diákjait támogassa, iskolai sikerességüket növelje. Célul tűzték ki, hogy a diákokat tanulmányi éveik alatt kiegészítő tudással, a pályájuk iránti plusz motivációval és olyan elkötelezettséggel lássák el, amely a munkájukat végig tudja kísérni és mindig arra ösztönözze őket, hogy választott hivatásukat a legmagasabb szinten végezzék. Az utóbbi évek változásai arra ösztönözték az Alapítványt, hogy a hátrányos, halmozottan hátrányos helyzetű, köztük roma tanulóinak felzárkózási esélyeinek növelése, az oktatási esélykülönbségek és az iskolai lemorzsolódás csökkentése érdekében olyan térítésmentesen nyújtható szolgáltatásokat kínáljon a tanulóknak, amely segítő őket céljaik elérésében, a sikeres érettségi vagy szakmai vizsga megszerzésében. Általános tapasztalatunk, hogy a lemorzsolódások magas aránya elsősorban a 9. és 10. évfolyamon figyelhető meg. Igen magas az érettségit adó és a szakiskolai képzések közötti vándorlás, gyakori a szakmaváltás, így az új fajta tanulási szokások, elvárások sikeres teljesítésére irányuló tanodaprogramot hatékony kezdeményezésnek tartjuk.

 Céljaink:

  •  a kereskedelmi és vendéglátóipari szakképzés eszközrendszerének, az elméleti és gyakorlati képzés feltételeinek, a tantestület képzettségének fejlesztése
  • a külföldi kapcsolatok fejlesztése, ápolása, tanulmányi utak és versenyek támogatása
  • a tanárok és tanulók továbbképzési lehetőségeinek, tanulmányi versenyeknek a támogatása, tanulmányi díjak finanszírozása
  • az idegennyelv-képzés támogatása
  • az ismeretek elmélyítése és a gyakorlat érdekében korszerű tanüzletek létrehozása, üzemeltetése, támogatása
  • konferenciák, fesztiválok és egyéb szakmai jellegű találkozók szervezése
  • a szociálisan hátrányos helyzetű tanulók támogatása
  • mindazon kezdeményezések, tevékenységek támogatása, amelyek öregbítik az iskola hírnevét, növelik hatékonyságát, segítik kedvező arculatának kialakítását
  • tanfolyamok, oktatás szervezése
  • a hódmezővásárhelyi kereskedelmi és vendéglátóipari szakképzésben kiemelkedő teljesítményt nyújtó tanulók és tanárok anyagi és erkölcsi elismerése


Alapítók:

Bónus István
Fekete Ferenc 


Kuratórium:

Földesi Gábor elnök

Halter Veronika titkár

Oláh Attila tag

Lengyel Tünde tag

 

Felügyelő bizottság: 

Tóth Andrea elnök
Pótáriné dr. Hojcsi Zsuzsanna tag
Kiss Tibor tag 

 

Az Alapítvány neve: A Hódmezővásárhelyi Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola Gastro-Ker Alapítványa 

 Rövidített elnevezés: Gastro-Ker Alapítvány 

 Székhely: 6800 Hódmezővásárhely, Pálffy utca 2. 

 Levelezési cím: 6800 Hódmezővásárhely, Pálffy utca 2. 

 E-mail: gastrokerhmv@gmail.com 

 Web: http://gastro-ker.hiszk.hu/