A HÓDMEZŐVÁSÁRHELYI KERESKEDELMI ÉS VENDÉGLÁTÓIPARI SZAKKÖZÉPISKOLA GASTRO-KER ALAPÍTVÁNYA
Küldetésünk
A Gastro-Ker Alapítvány 1995-ben jött létre. Az alapítók szándéka az volt, hogy Hódmezővásárhely és térségének kereskedelmi és vendéglátóipari képzésben tanuló hátrányos helyzetű diákjait támogassa, iskolai sikerességüket növelje. Célul tűzték ki, hogy a diákokat tanulmányi éveik alatt kiegészítő tudással, a pályájuk iránti plusz motivációval és olyan elkötelezettséggel lássák el, amely a munkájukat végig tudja kísérni és mindig arra ösztönözze őket, hogy választott hivatásukat a legmagasabb szinten végezzék. Az utóbbi évek változásai arra ösztönözték az Alapítványt, hogy a hátrányos, halmozottan hátrányos helyzetű, köztük roma tanulóinak felzárkózási esélyeinek növelése, az oktatási esélykülönbségek és az iskolai lemorzsolódás csökkentése érdekében olyan térítésmentesen nyújtható szolgáltatásokat kínáljon a tanulóknak, amely segítő őket céljaik elérésében, a sikeres érettségi vagy szakmai vizsga megszerzésében. Általános tapasztalatunk, hogy a lemorzsolódások magas aránya elsősorban a 9. és 10. évfolyamon figyelhető meg. Igen magas az érettségit adó és a szakiskolai képzések közötti vándorlás, gyakori a szakmaváltás, így az új fajta tanulási szokások, elvárások sikeres teljesítésére irányuló tanodaprogramot hatékony kezdeményezésnek tartjuk.
Céljaink:
- a kereskedelmi és vendéglátóipari szakképzés eszközrendszerének, az elméleti és gyakorlati képzés feltételeinek, a tantestület képzettségének fejlesztése
- a külföldi kapcsolatok fejlesztése, ápolása, tanulmányi utak és versenyek támogatása
- a tanárok és tanulók továbbképzési lehetőségeinek, tanulmányi versenyeknek a támogatása, tanulmányi díjak finanszírozása
- az idegennyelv-képzés támogatása
- az ismeretek elmélyítése és a gyakorlat érdekében korszerű tanüzletek létrehozása, üzemeltetése, támogatása
- konferenciák, fesztiválok és egyéb szakmai jellegű találkozók szervezése
- a szociálisan hátrányos helyzetű tanulók támogatása
- mindazon kezdeményezések, tevékenységek támogatása, amelyek öregbítik az iskola hírnevét, növelik hatékonyságát, segítik kedvező arculatának kialakítását
- tanfolyamok, oktatás szervezése
- a hódmezővásárhelyi kereskedelmi és vendéglátóipari szakképzésben kiemelkedő teljesítményt nyújtó tanulók és tanárok anyagi és erkölcsi elismerése
Alapítók:
Bónus István
Fekete Ferenc
Kuratórium:
Földesi Gábor elnök
Halter Veronika titkár
Oláh Attila tag
Lengyel Tünde tag
Felügyelő bizottság:
Tóth Andrea elnök
Pótáriné dr. Hojcsi Zsuzsanna tag
Kiss Tibor tag
Az Alapítvány neve: A Hódmezővásárhelyi Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola Gastro-Ker Alapítványa
Rövidített elnevezés: Gastro-Ker Alapítvány
Székhely: 6800 Hódmezővásárhely, Pálffy utca 2.
Levelezési cím: 6800 Hódmezővásárhely, Pálffy utca 2.
E-mail: gastrokerhmv@gmail.com
Web: http://gastro-ker.hiszk.hu/